Avi Moyal

Avi Moyal, voorzitter en hoofdinstructeur van de International Krav Maga Federation (IKMF), is geboren in Israël in 1966. Hij beoefent al vanaf zijn jeugd Krav Maga en is daar vroeg les in gaan geven. Nu heeft hij al meer dan 30 jaar leservaring.

Wanneer hij in 1985 in militaire dienst gaat heeft hij net de graad Krav Maga Expert behaald. Avi vervult zijn dienstplicht als pelotonscommandant bij een antiterreureenheid van de Mariniers van de IDF. In die functie doet hij veel gevechtservaring op, onder andere bij missies achter vijandelijke linies in Libanon met diverse speciale eenheden. Verder is hij gedurende zijn diensttijdpersoonsbeveiligergeweest van een hooggeplaatste generaal en van een inlichtingenofficier.

Aan het Wingate Institute in Netanya (Israël)heeft Avi verschillende trainerscursussengevolgd, inclusief de opleiding tot Senior Instructor. Tegenwoordig verzorgt hij aan hetzelfde instituut de instructeurscursussen

Avi was een leerling van zowel Imi Lichtenfeld, de grondlegger van Krav Maga als Eli Avikzar. Avi werd voorzitter van Aguda, de allereerste Krav Maga organisatie.

1aAvi geeft les aan vrouwen, mannen en kinderen. Hij is adviseur voor het Israëlische ministerie van sport en educatie, ten aanzien van Krav Maga. Op verzoek van de Israëlische overheid heeft Aviopleidingsprogramma’s ontwikkeld voor zelfverdediging van vrouwen en kinderen en tegen agressie in het verkeer. Verder geeft hij al meer dan 20 jaar les aan verschillende militaire eenheden en beveiligingsbedrijven wereldwijdHij dankt zijn autoriteit op het gebied van Krav Maga aan zijn uitgebreide praktijkervaring in de persoonsbeveiliging en gevechtservaring in het leger. In de burgermaatschappij is hij werkzaam geweest als persoonsbeveiliger van beroemdheden, waaronder Michael Jackson.Avi Moyal heeft de graad van Master 2.