Zelfverdediging voor Tieners van 12 t/m 16 jaar

Ook tieners kunnen bij Krav Maga Den Haag terecht voor lessen en training in zelfverdediging en weerbaarheid. Onze tienerlessen zijn uniek in Zuid-Holland. Op veel punten zijn de technieken en oefeningen vergelijkbaar met die van onze Krav Maga-lessen en trainingen voor volwassenen.

Krav Maga Den Haag maakt trainingen leuk voor tieners

We kunnen ons voorstellen dat tieners meer dan genoeg aan hun hoofd hebben. Zowel lichamelijk als mentaal zijn ze aan het groeien en ontwikkelen. En eerlijk is eerlijk, dat is gewoon niet altijd leuk. En als ze dan ook nog in vervelende situaties terecht komen, dan zitten ze daar echt niet op te wachten. Maar gebeurt het toch, is wel de vraag wat en of ze er iets mee kunnen.

Bij Krav Maga Den Haag leren tieners zich verdedigen, zijn de trainingen snel, leuk en nooit hetzelfde. Tegelijkertijd werken ze aan hun conditie, coördinatie en zelfvertrouwen. Regelmatig lekker los gaan op de trapkussens, hoe leuk is dat!

Krav Maga goed is voor elke tiener!

Als ouder(s) maak je je, vooral in het begin, regelmatig zorgen over je tienerdochter of -zoon; alleen op de fiets, voor het eerst naar de disco, pesterijen op school of in de buurt, een negatief zelfbeeld, groepsdruk, de verkeerde vrienden, teveel aan het gamen enz. Kortom volop situaties om je terecht zorgen over te maken.

Maar dat hoeft niet. Het is vergelijkbaar met zwemlessen. Als je kinderen kunnen zwemmen voelen zij zich veilig(er) in het water, en jij ook. Met lessen zelfverdediging geef je je kind(eren) iets mee waar ze ook echt wat aan hebben in hun dagelijks leven. Met Krav Maga zal je kind zich goed weten te redden in situaties zoals:

  • agressie of geweld op het schoolplein, op straat of tijdens het uitgaan;
  • seksueel geweld of overschrijdend gedrag;
  • een ander wil stoeien, maar jij wilt dit niet;
  • een dreigende situatie die mogelijk op vechten uitloopt en je wilt voorkomen dat de situatie escaleert;
  • iemand daagt je uit, je wilt hier niet op ingaan en voorkomen dat de situatie escaleert;
  • passeren van een (be)dreigende groep.

Bij Krav Maga Den Haag leren tieners hoe ze deze situaties snel en probleemloos kunnen oplossen of voorkomen.

Met Krav Maga kun je je in alle situaties verdedigen

We trainen tieners om zichzelf te verdedigen tegen: grondaanvallen, aanvallen en bedreigingen met wapens, zoals messen, stokken en stenen; verwurgingen; verschillenden soorten trappen en stoten; takedowns en worpen; omvattingen; vastpakken van kleding en meerdere aanvallers.

Ook leren ze zichzelf te verdedigen tegen aanvallen en bedreigingen vanuit verschillende posities en situaties, denk hierbij aan weinig licht, in gewone kleding, ergens buiten, in beperkte ruimte, onder stress, in slecht weer. Voorbeelden van technieken die wij ze leren; het geven van pijnprikkels waardoor je gelegenheid creëert om weg te komen, snel tijdelijk uitschakelen van je aanvaller, verschillende rol- en val- technieken.

Krav Maga leert je in deze situaties gebruik te maken van je natuurlijke lichaamwapens zoals je knieën, ellebogen, armen, benen en zelfs je hoofd. Met deze natuurlijke wapens kun je stoten, trappen, werpen, controleren en (meerdere) aanvallers ontwapenen. En als het er echt op aankomt, hoe je je aanvaller(s) snel en effectief uitschakelt.

In de scenario’s die we creëren in onze tienerlessen, proberen we zo veel mogelijk de realiteit te benaderen, zodat het echter voelt.

Ons doel is dat jij jezelf kunt verdedigen

Ons belangrijkste doel is er voor te zorgen dat onze leerlingen met behulp van Krav Maga, in staat zijn om zichzelf te verdedigen als het nodig is. Als tieners dit voelen en ook echt kunnen, gaan en staan ze veel zelfverzekerder en weerbaarder in het leven. Dat ze door het sporten ook op een natuurlijke, leuke en doeltreffende manier hun coördinatie, kracht, flexibiliteit en conditie vergroten, maakt het zeker de moeite waard om bij ons te trainen.