De filosofie van Krav Maga Den Haag

Weerbaarheid voor meer zelfvertrouwen

Na 25 jaar vechtsport, het behalen van de nodige gradaties, trainingen en opleidingen begon ik te denken aan een eigen Krav Maga school. Natuurlijk uit liefde voor de sport en voor mezelf, maar vooral om andere mensen te leren hoe ze hun weerbaarheid kunnen vergroten. Wanneer ze om welke reden dan ook, meer kwetsbaar zijn of zich kwetsbaar voelen. Meer weerbaarheid zorgt er voor dat je veel zelfverzekerder en met meer zelfvertrouwen door het leven gaat. Met Krav Maga is dat voor iedereen, jong en oud, relatief snel voor elkaar te krijgen.

Combinatie van serieuze zelfverdediging en plezier

Dit was mijn grootste drijfveer om mijn school Krav Maga Den Haag te beginnen. Het geeft ons een goed gevoel om anderen te helpen gelukkig(er) door het leven te gaan. We zijn er op gericht dat onze studenten Krav Maga (gaan) zien als onderdeel van hun wekelijkse routine, niet als een (tijdelijke) verplichting. Belangrijk dus dat ze plezier hebben en houden in onze lessen. Het is telkens weer een uitdaging om voor elke doelgroep lessen te bedenken waarin serieuze zelfverdediging, lichamelijke en mentale ontwikkeling en plezier worden gecombineerd.

FunFightFit-methode voor kinderen

Special voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar heb ik de FunFightFit-methode bedacht. Een methode die bestaat uit oefeningen om kinderen te leren zichzelf te verdedigen terwijl ze door het sporten ook fit en gezond blijven. Voorop staat dat ze vooral ‘plezier’ hebben, waardoor kinderen langer gemotiveerd blijven en voldoende tijd krijgen om ook liefde te ontwikkelen voor Krav Maga. Mijn methode FunFightFit omvat ook andere basisvaardigheden die belangrijk zijn voor kinderen om te ontwikkelen zoals opruimen, luisteren, omgaan met winst en verlies, organiseren en samenwerken.