Team Krav Maga Den Haag

De instructeurs van Krav Maga Den Haag zijn erkend door IKMF (International Krav Maga Federation). Voor deze erkenning trainen ze zelf regelmatig en volgen ze meerdere keren per jaar speciale bijscholing voor instructeurs, georganiseerd door het uit Israël afkomstige Global Instructor Team (GIT) van de IKMF. Dit team examineert zowel onze instructeurs als onze leden op verschillende momenten per jaar. Hierdoor wordt de kwaliteit en de inhoud van de trainingen van Krav Maga Den Haag gewaarborgd.

Stephan van der Toolen

In 2001 ben ik begonnen met Krav Maga. Als snel voelde ik dat dit mijn sport was en was zeer gemotiveerd om me verder en sterker te bekwamen in Krav Maga. Inmiddels ben ik via IKMF Nederland geslaagd als ‘graduate 5’ en ‘civil Krav Maga instructor’. Sinds 2007 geef ik als instructeur Krav Maga-lessen. Momenteel doe ik dat bij Krav Maga Den Haag en bij Krav Maga Lansingerland.

Johan Noothout

Een aantal geweldsincidenten waarover in de media werd bericht hebben mij aan het denken gezet: wat zou ik doen in zo’n situatie? Wat kun je doen, en vooral, wat moet je laten? In 2013 ben ik daarom begonnen met Krav Maga, een zelfverdedigingssysteem dat bekend staat om haar effectiviteit en eenvoud.

Na een aantal jaren intensief trainen heb ik in 2016 op voordracht van mijn instructeur Bart van de Wiel, de Civil Instructor Course van de IKMF gevolgd en met succes afgerond. Sindsdien ben ik als instructeur werkzaam bij Krav Maga Den Haag.

Bart van de Wiel

Min of meer bij toeval, liep ik op een dag de ‘Rayo’ binnen, een Krav Maga school in Delft. Ik begon sceptisch. Zo bleek de filosofie achter het Krav Maga systeem fundamenteel te verschillen van die van de traditionele Aziatische vechtkunsten die ik tot dan toe had beoefend ( Judo en Jiujitsu). Na een maand trainen kwam ik al snel tot de conclusie dat Krav Maga voor realistische en uitvoerbare zelfverdediging, de beste oplossing bood. In 2009 begon ik serieus aan Krav Maga via IKMF Nederland. Nu ben ik geslaagd civil instructor, kids instructor en security instructor (verschillende specialisaties binnen de IKMF). Mijn passie voor en het plezier dat ik beleef aan Krav Maga, hebben mij gemotiveerd tot het oprichten van Krav Maga Den Haag en het ontwikkelen van de FunFightFit-trainingen voor kinderen. Naast Krav Maga heb ik ook de opleiding van Movisie, docent zelfverdediging, succesvol afgerond. En omdat ik ook blij wordt van het lesgeven aan kinderen, heb ik ook de opleidingen psychofysieke training Rots en Water en de kids-instructeurs opleiding Krav Maga IKMF gedaan.

Merel Overkleeft

Bij het introductieseminar van Krav Maga Den Haag in 2012 ben ik als een blok gevallen voor Krav Maga, het enthousiasme dat ik toen had is niet meer weggegaan. Inmiddels ben ik opgeklommen to P4 en sinds 2 jaar assistent- instructrice bij de FunFightFit-lessen.

Naast het volgen van mijn eigen lessen vind ik het geweldig om de kids te helpen bij hun ontwikkeling en ze weerbaarder en zelfverzekerder te maken waarbij plezier natuurlijk ook heel belangrijk is.

Monique Parisius

Opgroeien in een onveilige en onvoorspelbare thuissituatie heeft er al op jonge leeftijd voor gezorgd dat ik een gebrek aan (zelf)vertrouwen en allerlei angsten ontwikkelde. Het heeft me uiteindelijk wel bewust gemaakt van het belang van weerbaarheid van kinderen en vrouwen.
Nadat ik tijdens een wandeling werd lastig gevallen ben ik actief gaan zoeken naar een cursus zelfverdediging en kwam in maart 2015 per toeval bij bij Krav Maga Den Haag terecht voor een proefles.
Ik heb hier geleerd om afstand te nemen van de gebeurtenissen uit het verleden en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Inmiddels heb ik het P3 examen gehaald en toen Bart me vroeg om hem te assisteren bij de FunFightFit-lessen twijfelde ik geen moment. Naast het enorme plezier dat het omgaan met kinderen me geeft, wil ik graag een zinvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun weerbaarheid en zelfvertrouwen. Ik hoop dan ook dat ik me in de toekomst verder kan ontwikkelen op deze gebieden naast het blijven volgen van mijn eigen lessen bij Krav Maga Den Haag.