Wat is Krav Maga?

Krav Maga, wat in het Hebreeuws “contactgevecht” betekent, is een modern zelfverdedigingssysteem. Van origine is Krav Maga een realistisch vechtsysteem ontwikkeld voor het leger en de politie van Israël. Vanuit dit systeem is later de zelfverdedigingsvariant voor burgers ontwikkeld.

Krav Maga gaat uit van de filosofie dat technieken eenvoudig moeten zijn en zoveel mogelijk gebaseerd op de natuurlijke reflexen van de mens, zodat het systeem relatief snel en makkelijk aan te leren is. Hierdoor is het systeem ook uitvoerbaar onder stress. Men hoeft dan ook niet lenig en sterk te zijn om zich met behulp van Krav Maga effectief te verdedigen.

Tijdens de lessen besteden we veel tijd aan reality based self defense. Bij Krav Maga Den Haag wil dit zeggen dat we trainen onder gesimuleerde stress-situaties en omstandigheden zoals die op straat kunnen voorkomen. De aanval kan van achter komen, in het donker of van meerdere tegenstanders. Er zijn geen regels voor de aanvaller(s) en de verdediger. De aanvallen kunnen worden uitgevoerd met messen, stokken, stenen of vuurwapens. Voor elke aanval biedt het zelfverdedigingssysteem Krav Maga een oplossing!