Krav Maga voor vechtsportliefhebbers

Heb je al een tijd niet aan vechtsporten gedaan en denk je er aan om de draad weer op te pakken? Of zoek je naar een realistisch zelfverdedigingssysteem wat is aangepast aan de huidige problematiek op het gebied van fysiek en mentaal geweld? Dan is onze sportschool, Krav Maga Den Haag iets voor jouw. Bij ons kan je in een gemoedelijke sfeer, onder begeleiding van professionelen IKMF instructeurs, Krav Maga trainen.

Krav Maga leer je snel aan

Ook voor liefhebbers zonder achtergrond in de vechtsport is ons systeem erg geschikt. Krav Maga is namelijk speciaal ontwikkeld voor beginners zonder ervaring met vechtsport. Oorspronkelijk is Krav Maga ontwikkeld voor het Israëlische leger. In Israël heeft iedereen, man of vrouw, dienstplicht. Dat betekende dat ze een zelfverdedigingssysteem nodig hadden dat in een korte tijd kon worden geleerd aan een diverse doelgroep, met verschillende fysieke en mentale talenten en/of tekortkomingen.

Bij Krav Maga mag alles

Traditionele vecht-kunsten of vechtsporten zijn vaak gericht op 1 tegen 1 situaties. Deze sporten zijn op dat vlak efficiënt, denk aan MMA, kickboksen, judo, worstelen enz. Doorgaans werken deze vechtsporten met beperkende regels; een bokser mag alleen maar met zijn vuisten slaan, een judoka mag helemaal niet slaan of trappen en een kickbokser mag niet doorvechten op de grond. Bij Krav Maga mag alles! Er wordt getraind op de meest uiteenlopende scenario’s; je kan aangevallen worden door bewapende aanvallers, meerder aanvallers, op de grond, van achteren enz.. Traditionele vechtsporten en Krav Maga kunnen zeker naast elkaar worden beoefend.

Zo werkt Krav Maga

Voor Imi was de belangrijkste reden om Krav Maga te ontwikkelen, dat iedereen, man of vrouw, jong of oud, in staat was om zich te verdedigen wanneer dat noodzakelijk was. Zijn motto was: ‘So that one may walk in peace’.

De technieken zijn gebaseerd op en (door-)ontwikkeld vanuit dit principe. Dat betekent bijvoorbeeld dat je in zelfverdediging niet wordt ‘gehinderd’ door regels. Dit is dan ook direct het grootste verschil tussen een (vecht-)sport en een zelfverdedigingssysteem. Wanneer je traint op regels, train je op beperking. Krav Maga is ontwikkeld voor op straat. Er is geen scheidsrechter die ingrijpt en er zijn geen regels die zeggen ‘dat mag niet, dat is gevaarlijk’. De enige regels waar we hoe dan ook, aan gebonden zijn, zijn uiteraard de regels van de wet.

Alleen effectiviteit telt

Krav Maga is dan ook geen ‘mooi’ systeem. We kennen geen sierlijke bewegingen, geen aparte stijlvormen, geen overbodige bewegingen. Het is een no-nonsense systeem waarbij alleen de effectiviteit telt. De technieken borduren voort op natuurlijke reacties en reflexen. Dit maakt dat je er in (relatief) korte tijd goed in kunt worden. Het is een heel compleet systeem en we leren je technieken aan voor (verbale en fysieke) de-escalatie (oplopend in intensiteit, afhankelijk van de mate van agressie waarmee je geconfronteerd wordt) en voor wanneer het nodig is tegen messen, stokken, vuurwapens en meerdere aanvallers. Doordat Krav Maga een jong systeem is (de meeste vechtsporten dateren van erg lang geleden), leren de technieken je vooral om te gaan met agressie (bron: IKMF Nederland).

Trainen met andere vechtsportliefhebbers

Bij Krav Maga Den Haag krijg je training van gediplomeerde en ervaren instructeurs en train je samen met andere sporters in een open sfeer van gedrevenheid, volharding en discipline. Je zult merken dat je relatief snel ‘de draad weer hebt opgepakt’.

Ben je hier naar op zoek? Schrijf je dan in voor een gratis en vrijblijvende proefles! Je zult ervaren dat Krav Maga prima bij je past.