Zelfverdediging Volwassenen

Agressie en geweld komen dagelijks voor in onze wereld. Iets wat je misschien al aan den lijve hebt ondervonden. De kans dat jij of je naasten slachtoffer worden van geweld, neemt nog steeds toe. Met het moderne zelfverdedigingssysteem Krav Maga, voorkom je een weerloos slachtoffer te zijn en neem je je veiligheid in eigen handen.

Krav Maga is een compleet zelfverdedigingssysteem waarmee je veel meer zult kunnen dan specifieke zelfverdedigingstechnieken toepassen. Onze lessen zullen je coördinatievermogen, kracht, flexibiliteit en conditie verhogen. Je zult je gezonder, sterker en meer zelfverzekerd voelen. Met andere woorden, je vergroot je algemene weerbaarheid. Allemaal goede redenen om bij ons langs te komen voor een gratis en vrijblijvende proefles!

Voor beroepsoefenaars die extra risico lopen

Verwacht niet dat onze lessen makkelijk zullen zijn. Je zal zweten, spierpijn krijgen, tegen je grenzen aanlopen en ze verleggen. Maar juist daardoor zal je groeien, zowel op mentaal als op psychisch vlak.
Het kan ook zijn dat je voor het uitoefenen van je beroep extra risico loopt. Denk maar aan de horeca, beveiliging, brandweer, politie, ambulance, zorg instellingen, het leger of bijvoorbeeld penitentiaire inrichtingen. Veel studenten van Krav Maga Den Haag gingen je voor en kozen voor de moderne lessen in zelfverdediging. Naast Nederland krijgen soldaten en politie-agenten ook in de rest van de wereld,  training in Krav Maga die wordt verzorgd door het IKMF. Ook Krav Maga Den Haag is bij deze bond aangesloten, die onze school ondersteuning biedt op verschillende gebieden o.a. het trainen van onze instructeurs.

Wat leer je in onze lessen?

Wij willen in onze lessen situaties zo realistisch en uitvoerbaar mogelijk benaderen, zodat je de oefeningen ook in het echt kunt uitvoeren. Daarom zijn onze trainingen gebaseerd op een aantal belangrijke uitgangspunten:

  1. We willen je zelfvertrouwen vergroten. Iemand die zeker is van zichzelf straalt dit uit en zal veel minder snel lastig gevallen worden. Zo werkt het preventief.
  2. We trainen je bereidheid om te vechten. Door onze opvoeding, omgeving en de tijd waarin we leven, zijn de meesten van ons verleerd om te vechten voor wat we belangrijk vinden. We zijn niet meer gewend aan geweld, grote fysieke risico’s of agressie.Tijdens onze training zullen we je op een veilige en gedoceerde manier bloot stellen aan agressie en geweld. We zullen je leren om niet te bevriezen zodat je een verantwoorden keuze kunt maken tussen vechten of vluchten.
  3. Preventie; welke keuzes en acties kun je beter wel of niet maken. We bestuderen, spelen en trainen er mee tijdens de lessen. Afwisselend geven we voorlichting en/of werken we met realistische scenario’s.
  4. Wij gaan er altijd van uit dat de aanvaller(s )denken in het voordeel te zijn. Daarom trainen wij tegen aanvallers die groter en sterker zijn, gewapend zijn en/of meerdere aanvallers. We leren je jezelf te verdedigen in voor jou nadelige posities, zoals in een kleine ruimtes, slecht verlichte plekken of plekken met maar één uitgang. Ook daar bereiden we je op voor.
  5. Krav Maga is een modern zelfverdedigingssysteem dat mee-evalueert met actuele dreigende omstandigheden die in ons dagelijkse levens voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gericht trainen tegen aanvallers met terroristische motieven zoals gijzelingen, ontvoeringen, mes-aanvallen en bedreigingen met (vol automatische) wapens.

Bij Krav Maga Den Haag kun je rekenen op professioneel les in een open sfeer waar respectvol omgaan met elkaar en met plezier sportief sporten voorop staan!

International Krav Maga Federation

Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem waarmee je op een relatief makkelijke en snelle manier leert hoe je jezelf effectief kunt verdedigen terwijl je sportief sport, dus tegelijkertijd werkt aan je fitheid. Onze zelfverdediging en weerbaarheid trainingen in Den Haag worden op een kwalitatief hoog niveau gegeven. Een niveau dat wordt gewaarborgd door de IKMF, de grootste internationale Krav Maga federatie. Naast het trainen van burgers wereldwijd verzorgen zij ook gespecialiseerde trainingen aan politie- en legereenheden.

Alle Krav Maga Den Haag-instructeurs en studenten kunnen gebruik maken van de actieve ondersteuning die IKMF biedt in de vorm van specifieke trainingen, boeken, cd’s, website, seminars, centrale examens. Mede dankzij de ondersteuning van IKMF zijn wij in staat om onze zelfverdedigingslessen en -trainingen voor kinderen en volwassenen, volledig en op een hoog kwaliteitsniveau te geven.